Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Grchówka na kościach ...Francuskie
ciastka z musem ... »Pyszne wyszły paszteciki muszę przyznać , że jednak mają w sobie to coś co mnie przyciąga do robienia ich.Ciasto3
żółtka100 g
masła35 g świeżych
drożdży1 łyżka
cukru250 ml dobrze ciepłego
mleka 350 g
mąki pszennej tortowej3/4 łyżeczki
soliFarsz 2 garście
suszonych grzybów ja miałam podgrzybki
prawdziwki 500 g
kapusty kiszonejmarchew 3 sztjarzynka do smaku
sólświeżo zmielony
pieprz1/2 łyżeczki
kminku całego1 łyżka
sosu sojowego1 łyżeczka
cukru100 g
suszonej żurawiny Royal Brandpomidory suszone w słońcu
Royal Brand 7 sztuk
Kapustę wyłożyć na sitko i dwukrotnie opłukać pod bieżącą ciepłą
wodą, wyłożyć na patelnie zalać
wodą dodać
ziele angielskie i
liść laurowy oraz
marchew startą na wiórka.
Grzyby zalać wrzątkiem zostawić na godzinę wymoczyć i dodać do
kapusty razem dusić. Dodać
przyprawy i na samym końcu
żurawinę i
suszone pomidory .Dusić jeszcze przez 40 minut a
potem odsączyć ostudzić i zawijać w ciasto do pasztecików .Do szklanki wlałam 125 gram
mleka podgrzałam je aby było takie ciepławe ale nie gorące dodałam
drożdże cukier i trochę
mąki zrobiłam rozczyn i zostawiłam go do wyrośnięcia na 20 minutW tym czasie do miski wsypałam
mąkę zrobiłam zagłębienie i dodałam rozczyn wyrobiłam ciasto dodając resztę
mleka mąki soli i
masła . Wyrobione ciasto zostawiłam na 30 minut pod ściereczką rozwałkowałam nakładałam farsz z
kapusty i
grzybów i zwijałam w rulon na dwa
razy resztę ciasta odcinałam a wałeczek kroiłam lekko na skos . Kładłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia piekłam 20 minut w 170 stopniach .




wtorek, 09 kwietnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter