Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chleb czekoladowy - ...Lubella - wariację kulinarne ... »A teraz mój eksperyment Panna Cotta waniliowa prażone
bakalie z
czekoladą toffi6 łyżeczek
żelatyny w proszku2laski
wanilii500ml
śmietanki kremówki 30%500 ml pełnego
mleka160 g
cukru1.
Żelatynę zalałam chłodną
wodą tak 4 łyżki starczy odstawiłam na 15 minut.2.
Laski wanilii przepołowiłam wzdłuż na pół i łyżeczką wyskrobałam ziarenka.3.Do garnka wlałam
śmietanę i
mleko, dodałam
cukier, ziarenka
wanilii .4.Mieszałam aż
cukier się rozpuści .5.
Żelatynę podgrzałam w mikrofali rozpuściła się i dodałam ja teraz do masy chwilkę mieszałam .6.Przelałam do 5 pucharków i zostawiłam do ostudzenia kiedy ostygły przykryłam folia aby nie przeszły mi niczym i wstawiłam do lodówki na 4 godziny .Sos z
bakaliami:
czekolada toffi 200 gram
mleko 100 ml
orzechy laskowe Kresto 100 gram
migdały płatki Kresto 100 gram
rodzynki Kresto 100 gram1.
Orzechy,
rodzynki i
migdały wkładamy na patelnie lekko prażymy je.2. Dodajemy
czekoladę i
mleko i mieszamy,
czekolada się rozpuszcza
miesza się z
mlekiem i
bakaliami tak powstaje sos
toffi .3.
Dżem agrest kiwi łyżeczką nakładam na ostudzoną zastygłą panna cotte tak aby tylko zakryć , teraz nakładam łyżeczka
bakalie w sosie
toffi.4. Deser wyszedł przepyszny , nie jest przesłodzony i smakuje genialnie .



poniedziałek, 03 marca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter