Wykonanie
W KUCHENNYM OKNIEWypróbowane przepisy kulinarne ze zdjęciami. Proste i tanie na co dzień jak i te bardziej wyszukane.Blog > Komentarze do wpisu«
CHLEB SEROWY Z
TWAROŻKIEM I
MIODEMTORT AMBASADOR »Bardzo smaczna, delikatna zupa. Dodatkowym jej walorem jest expresowe wykonanie.Cóż więcej chcieć od takiej prostej i apetycznej zupki. .... tylko gotować i jeść :)Przepis pochodzi z miesięcznika "Dania za grosik" 1/2009. Trochę go zmodyfikowałam.

Składniki :2 pęczki
koperku2 kostki rosołu z
kury½ szklanki
ryżu białego + 1 płaska łyżka
soli + 1 płaska łyżka
cukru½ szklanki
śmietanki słodkiej wiejskiej lub kremowej1
żółtko1 łyżka
soku z cytryny½ łyżeczki
vegetysól,
pieprz do smaku2 litry
wodyWykonanie :
Ryż płuczemy kilkakrotnie wrzątkiem. Gotujemy na sypko ok. 20 min. w wodzie z dodatkiem
soli i
cukru. Odcedzamy i przepłukujemy zimną
wodą.Do garnka nalewamy 2 litry
wody, gotujemy, dodajemy rosołki i odcedzony
ryż.Gotujemy ok. 5 minut. Zestawiamy z ognia.Dodajemy
vegetę,
sok z cytryny,
śmietanę zmiksowaną z
żółtkiem oraz drobno posiekamy
koperek.Dosmakowujemy
solą i
pieprzem.

sobota, 20 marca 2010, dagmara_65poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »http://wkuchennymoknie.blox.pl/2010/03/ZUPA-KOPERKOWA-Z-RYZEM.htmlOstatnie wpisySZYBKIE CIASTO ZE
ŚLIWKAMIFILETY Z KURCZAKA W SOSIE ...FALE DUNAJU Z
MORELAMI ...SERNIK NA ZIMNO STRACIATELLA ...SERNIK
ANANASOWO-
TRUSKAWKOWY ...
CIASTO DROŻDŻOWE Z ...CIASTO Z
TRUSKAWKAMI ...PRZEPISY KULINARNE Z ...TORCIK
RABARBAROWYKREM
RABARBAROWY (Rhubarb ...

Co ósma osoba w Polsce-prawie 5 mln-żyje poniżej minimum egzystencji.Co druga osoba żyjąca w nędzynie ma ukończonych 19 lat. Co trzeciato DZIECKO poniżej 14 roku życia.Pisz blog