ßßß
Sposób na szybkie i smaczne danie, które doskonale nadaje się na lunch :-)Taka porcja potrafi zaspokoić głód...Składniki:opakowanie bułek do pity (4 szt.)2 filety z kurczaka1 cebula1 pomidor1 świeży ogórekkilka listków kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej1/2 puszki kukurydzy konserwowej1 ogórek korniszony2 łyżki majonezu2 łyżki śmietany3 ząbki czosnkuprzyprawa do gyrosasól, pieprzolej do smażeniaketchupWykonanie:Najpierw przygotować sobie sałatkę. Kapustę pekińska poszatkować. Pomidora i ogórka pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w miarę drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko razem wymieszać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z majonezem i śmietaną. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę.Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić kurczaka, doprawić przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem, usmażyć. Wymieszać kurczaka razem z sałatką.Bułki do pity rozgrzać w piekarniku lub mikrofali wg przepisu na opakowaniu. Odciąć brzeg i wypełnić je przygotowanym farszem.Na wierzchu można polać ketchupem.Smacznego :-)