Wykonanie

Kolejny tydzień rozpoczął sięcudną pogodą. Zachwycają mniebarwy opadających liści i bezchmurne, głębokie, błękitneniebo. Czerpię z tego energię,pasję i ogromną radość.Zapraszam dziś na kotleciki cielęce z mocną nutą
rozmarynu, otulone
boczkiem. Towarzyszy im
ryż z kolorową
papryką i
serem.Pomysł na niego otrzymałamod mojej Siostry Gretki znanej na moim blogu za sprawąrajskiej sałatki :)Dwa woreczki
ryżu ugotowałam. W międzyczasie zasmażyłam na patelnitrzy pokrojone w kostkę
papryki: czerwoną, żółtą i zieloną.Dodałam do
ryżu, wymieszałam. Doprawiłam
pieprzem i
solą.Na końcu wsypałam dwie garści startego
żółtego sera. Przełożyłamdo żaroodpornego naczynia, zapiekłam.Kawałek
cielęciny (50 dag) zmieliłam. Wbiłam
jajko i trzy
żółtka, dodałamdwie czubate łyżki tartego
parmezanu, małą
bułkę namoczoną w
mleku,garść posiekanej
natki pietruszki,
sól,
czarny pieprz i trzy łyżkidrobno pokrojonego
rozmarynu. Jedno
białko ubiłam na sztywną pianę,delikatnie połączyłam z
mięsem. Uformowałam nieduże, podłużnekotleciki. Każdy owinęłam plasterkiem
boczku, usmażyłam.Na talerzach przybrałam gałązką
rozmarynu i listkami
mięty.Bardzo smacznie polecam :)