Wykonanie
Dziś kanapka z pieczoną polędwiczką...Rafał zajął się mięsiwem, w końcu robi to najlepiej...a ja przygotowaniem kanapki. Niezła para w kuchni :) Kanapki z polędwiczką są po prostu pyszne, lekko słodkawe, lekko kwaskowe czyli tak jak lubię. Śniadanie niedzielne wyjątkowo idealne...można przygotować taką kanapkę z
kurczakiem, do tego
sos musztardowy i jest super! Polecam,
jadłam, pyszne! Manuel brakuje mi Ciebie :))

według RafałaSkładniki:200g
polędwiczki wieprzowej1 łyżka
miodusok z połowy
cytrynysól,
pieprzchili1 cm świeżego
imbiruoliwa z oliwek ( do smażenia )*dodatkowo: świeży zielony
ogórek, odrobina
papryczki chili, kilka listków zielonej
pietruszki,
bagietkaPrzygotowanie:
Miód,
cytrynę,
chili,
imbir oraz
sól i
pieprz łączymy razem. Nacieramy marynatą polędwiczkę, odstawiamy na około 20 minut, następnie smażymy w całości na
oliwie z oliwek. Po usmażeniu odkładamy polędwiczkę by odpoczęła, kroimy i układamy na podpieczone wcześniej kawałki
bagietki lub
bułki przekładając na przemian
ogórkiem i zieloną
pietruszką.Smacznego :))