ßßß
przepis własnySkładniki: na spód60g masła pokrojonego w plastry50g cukru1 jajko30g zmielonych migdałów30g wiórków kokosowych120g mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaWszystkie składniki przełożyć do miski i dobrze zagnieść ciasto rękoma by wszystkie składniki się połączyły. Następnie rozwałkować na spód tortownicy ,(u mnie kwadratowa blaszka do tart) i wstawić do lodówki.Składniki: na kruszonkę50g masła50g cukru50g mąki pszennej30g wiórków kokosowychSkładniki: na egzotyczny farsz2 duże twarde jabłka (u mnie Ligol)jeden owoc marakui2 łyżki dżemu ananasowego1 łyżeczka skrobisok z połowy cytrynyJabłka obierz i pokrój w średniej wielkości kawałki, najlepiej płaskie. Wrzuć do garnka, dodaj cały miąższ marakui oraz dżem, wszystko razem wymieszaj, wlej sok z cytryny i wstaw na średni ogień by całość uprażyć, dodaj mąkę i wymieszaj. Nadzienie ostudź, wyłóż na schłodzony spód tarty i równomiernie rozłóż dociskając. Zagnieć kruszonkę i posyp wierzch nadzienia. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 170' i piecz do zrumienienia wierzchu ( u mnie trwało to 25 minut ) Poczekaj aż tarta się ostudzi inaczej będzie się kruszyć, wtedy pokrój na kostki i oprósz cukrem pudrem. Nawet się nie obejrzysz a jej nie będzie więc ... Smacznego!