Wykonanie
            Seler- warzywo nieco zapomniane, warto przywrocic do lask. Bardzo lubie ten slodkawy smak 
selera w tej potrawce. Dodatkowo 
seler lekko sie zapieka i staje sie chrupiacy. Po prostu pycha.Dla 4 osob:600 g kotletow z 
piersi indyka,2 
male cebule150 g 
pieczarek50 g 
wedzonego boczku surowego3 
ogorki konserwowe w occie2 lyzki 
oleju2 lyzki 
maki400 ml 
bulionu125 g 
smietany2 lyzeczki 
musztardy800 g 
selera1 
jajkosol, 
pieprz do smakuKotlety pokroic w cienkie paski. 
Cebule pokroic w kostke, 
pieczarkiw talarki, 
boczek w paseczki. 
Ogorki odsaczyc z zalewy i pokroic w kostke.
Olej rotgrzac na patelni. Smazyc 
mieso i 
boczek ok 3 minut. Dodac 
cebule i 
pieczarki, smazyc dalej ok. 4 minuty mieszajac. Doprawic 
sola i 
pieprzem do smaku. Posypac lyzka 
maki, wymieszac. Dodac meiszajac 
bulion i 
smietane. Dodac 
musztarde, rozmeiszac, na koniec dodac 
ogorki i dusic ok. 5 minut.
Selera obrac, zetrzec na tarce o srednich otworach. Dodac lyzke 
maki i 
jajko. , wymieszac, posoli i popieprzyc. Potrawke przelozyc do naczynia do zapiekania, nalozyc na to wartswe selerowa. Zapiekac w piekarniku w temperaturze 160 stopni ok. 15-20 minut, az 
seler bedzie chrupiacy.