ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka warzywna z indykiem

Zapiekanka warzywna z indykiem

nazwa

Wykonanie

« Muffiny z gruszkami
Salatka z gruszka, serem ... »
Szybka kolacja :)
Dal 4 osob:
300 g marchewki
250 g pieczarek
750 g kartofli
2 cebule
4 zabki czosnku
ok. 1 kg miesa z udzca indyka
2 lyzki miodu
4 lyzki oleju
po 1 lyzce mielonej papryki slodkiej i pikantnej
sol, pieprz
Marchewki obrac i pokroic w talarki. Pieczarki oczyscic i pokroic w cwiartki, male pozostawic w calosci. Kartofle obrac i pokroic w grube paluszki. Cebule obrac i pokroic na krazki, czosnek obrac i przekroic wzdloz kazdy zabek na pol. Mieso pokroic w gruba kostke. Wszystkie skladniki wlozyc do duzej miski. Dodac miod, olej i papryke. Posolic i popierzyc do smaku. Wylozyc do duzej brytfanny lub na blache od piekarnika wylozone papierem do pieczenia. Podlac ok. 200ml wody. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 225°C (z termoobiegiem- 200°C) ok. 1 godzine. Jesli zbytnio sie spieka przykryc przed koncem pieczenia pokrywka lub folia aluminiowa.
Przepis z tygodnika "Laura".
czwartek, 04 grudnia 2014, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2014/12/Zapiekanka-warzywna-z-indykiem.html