Wykonanie
« Muffiny z
gruszkamiSalatka z
gruszka,
serem ... »Szybka kolacja :)
Dal 4 osob:300 g
marchewki250 g
pieczarek750 g
kartofli2
cebule4 zabki
czosnkuok. 1 kg
miesa z udzca
indyka2 lyzki
miodu4 lyzki
olejupo 1 lyzce mielonej
papryki slodkiej i pikantnejsol,
pieprzMarchewki obrac i pokroic w talarki.
Pieczarki oczyscic i pokroic w cwiartki,
male pozostawic w calosci.
Kartofle obrac i pokroic w grube paluszki.
Cebule obrac i pokroic na
krazki,
czosnek obrac i przekroic wzdloz kazdy zabek na pol.
Mieso pokroic w gruba kostke. Wszystkie skladniki wlozyc do duzej miski. Dodac
miod,
olej i
papryke. Posolic i popierzyc do smaku. Wylozyc do duzej brytfanny lub na blache od piekarnika wylozone papierem do pieczenia. Podlac ok. 200ml
wody. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 225°C (z termoobiegiem- 200°C) ok. 1 godzine. Jesli zbytnio sie spieka przykryc przed koncem pieczenia pokrywka lub folia aluminiowa.Przepis z tygodnika "Laura".czwartek, 04 grudnia 2014, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »