ßßß
Dal 4 osob:300 g marchewki250 g pieczarek750 g kartofli2 cebule4 zabki czosnkuok. 1 kg miesa z udzca indyka2 lyzki miodu4 lyzki olejupo 1 lyzce mielonej papryki slodkiej i pikantnejsol, pieprzMarchewki obrac i pokroic w talarki. Pieczarki oczyscic i pokroic w cwiartki, male pozostawic w calosci. Kartofle obrac i pokroic w grube paluszki. Cebule obrac i pokroic na krazki, czosnek obrac i przekroic wzdloz kazdy zabek na pol. Mieso pokroic w gruba kostke. Wszystkie skladniki wlozyc do duzej miski. Dodac miod, olej i papryke. Posolic i popierzyc do smaku. Wylozyc do duzej brytfanny lub na blache od piekarnika wylozone papierem do pieczenia. Podlac ok. 200ml wody. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 225°C (z termoobiegiem- 200°C) ok. 1 godzine. Jesli zbytnio sie spieka przykryc przed koncem pieczenia pokrywka lub folia aluminiowa.Przepis z tygodnika "Laura".czwartek, 04 grudnia 2014, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »