ßßß
500 g mięsa mielonego (ja użyłam z indyka)1 cebula np: czerwonakostka mięsna np: kucharekpieprz50 g startego żółtego sera1 puszka mieszanki zielonego groszku z młodą marchewką350 g ugotowanych, ubitych ziemniaków4 jajkagarść pokrojonego świeżego koperkuoliwa z oliwek bądź olejMięsoNa rozgrzaną oliwę wrzucamy mięso, podlewamy odrobiną wody, dodajemy kostkę mięsną, przykrywamy, niech nam mięsko dochodzi. W tym czasie cebulę kroimy w kostkę lub krążki.Dodajemy do mięsa, całość doprawiamy pieprzem i dusimy pod przykryciem ok 20min. od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie odcedzamy naszą mieszankę z puszki i dodajemy do mięsa, mieszamy i znowu zostawiamy na 10-15 min.
Następnie pozbywamy się nadmiaru tłuszczu.
Przekładamy nasz odtłuszczony farsz do wysokiego naczynia, dodajemy starty żółty ser, wbijamy 2 jajka, mieszamy.
ZiemniakiDo ziemniaków wbijamy 2 jajka i dodajemy koperek, mieszamy.
Na warstwie ziemniaczanej przy pomocy widelca robimy wzorek.Pieczemy około 30 min. w 200 st. we wcześniej nagrzanym piekarniku.