Wykonanie
Kupiłam
młodą kapustkę..była zupka ..zostało troszkę
kapusty...i tak oto są ..a raczej były gołąbki- klopsiki....robię je co jakiś czas..ale tym razem bez
koncentratu pomidorowego..i do
mięsa dodałam troszkę
chrzanu dla zaostrzenia smaku...pycha..ja w
sumie za
chrzanem nie przepadam..ale ten
chrzan bywa u mnie częstym dodatkiem do różnych potraw i
mięs..Kilka słów o chrzanie ze strony producentaWSP Społem Kielce zaostrza działania…a wszystko za przyczyną nowego produktu –
Chrzanu Luksusowego. Rarytas ma spore szanse na rynkowy sukces. Wysoka zawartości korzenia
chrzanu (aż 70 proc.) sprawia, że wyrób jest wysokiej jakości alternatywą dla wiodących w tej dziedzinie marek.Nowy produkt kieleckiej spółdzielni otrzymuje się ze świeżych, pozbawionych skórki tartych lasek
chrzanu, kwasów (
ocet, kwasek
cytrynowy),
soli i
cukru oraz dodatków spożywczych. Dzięki wysokiej zawartości korzenia
chrzanu, bo aż 70 proc., produkt stanowi ciekawą propozycją z zachowaniem ceny adekwatnej do jego walorów jakościowych i
smakowych. Dla porównania, konkurencyjne wyroby zawierają najczęściej od 50 do 60 proc. korzenia
chrzanu.

kawałek
młodej kapusty70 dag
mielonego mięsa1
cebula10 dkg
płatków ryżowych2
jajka1 łyżka
chrzanu WSP "Społem '2 -3 łyżki
bułki tartej Oleofarm
sól ziołowa Rafex1 l
wodywegeta1 łyżka
mąki1 łyżka
śmietanybulionetka do sosu
cebulowego Knorr
Kapustę i
cebulę drobno posiekać.Do
mięsa dodać
płatki ryżowe,
kapustę,
cebulę,
ryż,
jajka .Wymieszać,dodać
bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w
bułce tartej i usmażyć na
oleju.Przełożyć do naczynia z gotującą się
wodą, dodać
marchewkę i
przyprawy.Gotować do miękkości. .Na koniec dodać
śmietanę i
mąkę oraz bulionetkę.



