Składniki:Biszkopt:3 jajka60g mąki pszennej60g mąki ziemniaczanej100g cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka wodyMasa budyniowa:900ml soku Kubuś (= jedna duża, szklana butelka o dowolnym smaku, u mnie: marchewka, jabłko, banan)2 budynie waniliowe bez cukru2 łyżki cukru250g masłaBita śmietana:500ml słodkiej śmietany 30- 36%2 łyżeczki cukru pudruDodatkowo:ok. 140g herbatników (20 sztuk)czekolada mlecznakilka łyżek mlekaSposób przygotowania:1. Przygotować biszkopt. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając dodać stopniowo cukier. Na końcu dodać po jednym żółtku. W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Dodać wodę. Formę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku ok. 20min w temperaturze 180°C.2. Przygotować masę budyniową. Większą część soku zagotować z cukrem. Pozostały sok wymieszać dokładnie z budyniami. Dodać do gotującego się soku, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując dodawać stopniowo zimny budyń.3. Na ostudzony i nasączony biszkopt wyłożyć masę budyniową.4. Bitą śmietanę ubić. (Można dodać śmietana-fix). Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Ubitą śmietanę wyłożyć na masę budyniową.5. Kolejno ułożyć herbatniki.6.Czekoladę rozpuścić z mlekiem. Polewę wylać na górę ciasta.7. Ciasto wstawić do lodówki.