ßßß Cookit - przepis na Tarta z ciasta francuskiego

Tarta z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 200 gramów
mięso mielone wiep.-drobiowe 100 gramów
olej według uznania
czosnek 1 ząbki
ciasto francuskie mrożone 1 porcja
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
pomidor 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
jajka 1 sztuk
oregano 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
pieczarki 100 gramów
boczek wędzony 2 plastry
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki pokroić w plastry, podgotować kilka minut w osolonej wodzie, odcedzić. Oczyszczony czosnek rozetrzeć z odrobina soli oraz pieprzu i podsmażyć razem z mięsem na oleju. Rozmrożonym ciastem wyłożyć blaszkę. Na cieście ułożyć ziemniaki i mięso. Włożyć pokrojona w talarki, podsmażoną na maśle cebulę, pokrojony pomidor. Wymieszać śmietanę z jajkiem, oregano, posiekanym koperkiem oraz natką i polać zapiekankę. Udekorować plasterkami pieczarek i boczkiem pokrojonym w kostkę. Piec 20 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Kuchnia Włoska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12412/Tarta-z-ciasta-francuskiego