« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 200 gramówmięso mielone wiep.-drobiowe 100 gramówolej według uznaniaczosnek 1 ząbkiciasto francuskie mrożone 1 porcjacebula 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychpomidor 1 sztukśmietana 0,5 szklanekjajka 1 sztukoregano 1 szczyptanatka pietruszki 1 łyżek stołowychkoperek 1 łyżek stołowychpieczarki 100 gramówboczek wędzony 2 plastrypieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić w plastry, podgotować kilka minut w osolonej wodzie, odcedzić. Oczyszczony czosnek rozetrzeć z odrobina soli oraz pieprzu i podsmażyć razem z mięsem na oleju. Rozmrożonym ciastem wyłożyć blaszkę. Na cieście ułożyć ziemniaki i mięso. Włożyć pokrojona w talarki, podsmażoną na maślecebulę, pokrojony pomidor. Wymieszać śmietanę z jajkiem, oregano, posiekanym koperkiem oraz natką i polać zapiekankę. Udekorować plasterkami pieczarek i boczkiem pokrojonym w kostkę. Piec 20 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia WłoskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: