Wykonanie
Doskonałe do czerwonego barszczyku, bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Gorąco polecam na różne przyjęcia, na pewno będą gościom smakować :-)Składniki:2 op.
ciasta francuskiego1
jajkook. 15 dag
wędzonego boczkuok. 25 dag gotowanych
grzybówok. 25 dag gotowanego
mięsa np. z rosołu2 duże
cebulesól,
pieprz,
oreganoWykonanie:
Boczek pokroić w kostkę i przetopić na patelni, dodać pokrojoną
cebulę i razem udusić. Następnie zmielić w maszynce ugotowane
grzyby, gotowane
mięso i
cebulę z
boczkiem. Wszystko razem wymieszać, przyprawić i przesmażyć jeszcze na patelni.Rozłożyć
ciasto francuskie, pociąć na kwadraty i zawijać w koperty (oczywiście możemy zawinąć w dowolne kształty np. rożki).
Jajko roztrzepać i posmarować nim każdy pasztecik. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika w temp. 200 st.C.Smacznego :-)