ßßß Cookit - przepis na Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem i grzybami

Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem i grzybami

nazwa

Wykonanie

Doskonałe do czerwonego barszczyku, bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Gorąco polecam na różne przyjęcia, na pewno będą gościom smakować :-)
Składniki:
2 op. ciasta francuskiego
1 jajko
ok. 15 dag wędzonego boczku
ok. 25 dag gotowanych grzybów
ok. 25 dag gotowanego mięsa np. z rosołu
2 duże cebule
sól, pieprz, oregano
Wykonanie:
Boczek pokroić w kostkę i przetopić na patelni, dodać pokrojoną cebulę i razem udusić. Następnie zmielić w maszynce ugotowane grzyby, gotowane mięso i cebulę z boczkiem. Wszystko razem wymieszać, przyprawić i przesmażyć jeszcze na patelni.
Rozłożyć ciasto francuskie, pociąć na kwadraty i zawijać w koperty (oczywiście możemy zawinąć w dowolne kształty np. rożki). Jajko roztrzepać i posmarować nim każdy pasztecik. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika w temp. 200 st.C.
Smacznego :-)
Źródło:http://agattek.blox.pl/2012/07/Paszteciki-z-ciasta-francuskiego-z-miesem-i.html