SkładnikiMasa serowa:1,5 litra pełnego mleka (3,2%)1 opakowanie cukru waniliowego1/2 litra gęstej śmietany 18%5 dużych jaj30 dag masła3/4 szklanki cukru pudruoraz:1 paczka biszkoptówokoło 1/2 szklanki dowolnych bakalii: rodzynki, posiekane suszone śliwki, orzechy, figi (polecam pół na pół rodzynki i suszone śliwki)2 galaretki (truskawkowe lub inne, o smaku użytych owoców)owoce (truskawki lub inne dowolne) do wyłożenia na wierzchPrzygotowanieDno tortownicy o średnicy około 23-24 cm wyłożyć krążkiem z papieru do pieczenia lub specjalną tekturką pod ciasta. Ułożyć biszkopty.Bakalie sparzyć wrzątkiem i odsączyć.Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody, odstawić do wystudzenia i zgęstnienia.Zagotować mleko razem z cukrem waniliowym. Wlać śmietanę roztrzepaną mikserem z jajami i zmniejszyć ogień do minimum.Na bardzo małym ogniu warzyć serek, nie mieszać i nie gotować. Po około 15 minutach wyłączyć gaz i ostudzić masę.Po ostudzeniu odsączyć (przez około pół godziny lub nieco dłużej) na gęstym sicie (rzadsze sito trzeba wyłożyć gazą). Ostudzić.W międzyczasie utrzeć masło z cukrem pudrem na puszysty krem. Dodawać po jednej łyżce odsączoną i ostudzoną masę serową, ciągle miksując. Wymieszać z bakaliami.Masę wylać na biszkopty i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Dobrze schłodzić (przez około pół godziny).Na masie serowej ułożyć pokrojone owoce i zalać tężejącą galaretką.