ßßß
1 łyżka oleju1 duża cebula1 czerwona papryka2 ząbki czosnku1 łyżeczka ostrej przyprawy chilli1 łyżeczka mielonej papryki1 łyżeczka kuminu500 g mięsa mielonego wołowego1 kostka rosołku wołowego400 g pomidorów w puszce1/2 łyżeczki majeranku1 łyżeczka cukru2 łyżki koncentratu pomidorowego1 puszka(410 g) czerwonej fasolkiśmietana i ryż do podaniaCebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ok 5 minut na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojona paprykę, czosnek, chilli, mieloną paprykę i kumin. Mieszamy i podgrzewamy kolejne 5 minut od czasu do czasu mieszając. Mięso podsmażamy na oddzielnej patelni do momentu aż nabierze brązowej barwy i dodajemy do mieszanki warzywnej. Smażymy mieszając, po czym dodajemy kostkę rosołową rozpuszczoną w 300 ml gorącej wody, pomidory, majeranek, koncentrat, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Zmniejszamy gaz, przykrywamy patelnię i podgrzewamy potrawę ok 20 minut mieszając od czasu do czasu. W razie potrzeby dolewamy niewielka ilość wody.Fasolkę odcedzamy i dodajemy do potrawy. Gotujemy na niewielkim ogniu jeszcze ok 10 minut, dolewając wody w razie gdyby potrawa była za sucha.Przepis pochodzi ze strony BBC Good Food