ßßß
małe papryczki ok 6 szt500 g mięsa mielonegopuszka fasoli czerwonej2 szczypty chili suszonejszczypta majerankupół łyżeczki papryki czerwonej słodkiejpół cebuli2 ząbki czosnku2 jajkanatka pietruszki1 łyżka oleju na sos2 pomidorypół cebuli2 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżki nadzienia od paprykipół szkl bulionuNa patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć cebulę i czosnek, dodać mięso i rozdrobnić je w trakcie smażenia. Dodać przyprawy i chwilę podsmażyć pod koniec dodać osączoną fasolę. Wystudzić, dodać jajka i natkę pietruszki, wymieszać.Papryczkom odciąć czapeczki z korzonkiem , usunąć gniazda nasienne i oczyścić środki.Nadzieniem nadziać wnętrze papryczek, i przykryć czapeczką z korzonkiem.W garnku rozgotować pokrojone pomidory, dodać cebulę i przyprawić solą i pieprzem do smaku, Dodać pól szkl bulionu.Wstawić papryczki i pod przykryciem dusić ok 35 min. Papryczki wyjąć, dodać resztki nadzienia od papryczek i zmiksować blenderem. Papryczki podać z ryżem, polać sosem.