ßßß
40 dkg mięsa mielonego1 cebulasucha bułka1 jajko10 dkg sera żółtegobułka tartaolej do smażeniasuszone zioła np. majeranek, bazylia, oreganosól i pieprzNa oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Bułkę namoczyć w mleku. Do mięsa dodać przysmażoną cebulę, odciśniętą bułkę, żółtko i ubitą pianę z białka(lub całe jajko), zioła, sól i pieprz. Wyrobić masę. Ser pokroić na kwadraty. Formować kotlety, do każdego wkładać kawałek sera. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na nie za dużym ogniu, z obu stron. Ser można również pokroić w drobniejsze kwadraty i dodać do masy razem z innymi składnikami. Najlepiej smakują z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi, mizerią lub(jak już naprawdę nie mamy czasu:)) z ogórkiem konserwowym.