ßßß Cookit - przepis na Nadziewane mielone

Nadziewane mielone

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 0,5kg mięsa mielonego
- 20 dag pieczarek
- 1 jajko
- 1 bułka
- 1/2 szklanki mleka
- kilka plasterków żółtego sera
- 1 cebula
- oregano, bazylia
- sól i pieprz
- tarta bułka
- olej
Sposób przygotowania:
1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, zioła, bułkę namoczoną w mleku i wyciśniętą, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, podsmażamy na łyżce oleju z posiekaną cebulką, studzimy.
3. Następnie w dłoni formujemy podłużne zrazy, wkładając do środka kawałek plasterka żółtego sera i pieczarki. Dokładnie palcami zalepiamy, by przy smażeniu nie wyciekł ser. Każdy zrazik obtaczamy w bułce tartej.
4. Zraziki smażymy na oleju, najpierw na małym ogniu, by mięso nie było surowe, a później lekko przypiekamy z każdej strony.
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2012/01/nadziewane-mielone.html