ßßß
Składniki na biszkopt:6 jajek115 g mąki pszennej80 g cukruodrobina soli1,5 łyżki kakaoBiałka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wsypać powoli cukier puder, następnie po jednym żółtku, mąkę i kakao. Masę rozsmarować na blaszce o wymiarach 24/32 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stop. C przez około 20 minut. Po wystudzeniu ciasto przekroić na 3 części.Składniki na masę serową:500 g ricotty6-7 łyżek cukru pudru2 łyżki ekstraktu waniliowego4 łyżki śmietany 22%2 łyżki mleka w proszkuSer utrzeć w misce z cukrem, dodać ekstrakt waniliowy oraz śmietanę i mleko w proszku. Wszystko dokładnie zmiksować.Dodatkowo:puszka brzoskwiń lub 4 sztuki świeżepolewa czekoladowaulubiona posypka np. wiórki kokosoweMasę serową podzielić na 2 części. Blaty czekoladowe przełożyć masą serową, ułożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wierzch ciasta polać ulubioną polewą czekoladową, może to być rozpuszczona czekolada i posypać dowolna posypką lub zostawić bez.Odstawić do stężenia.Smacznego:)