Wykonanie
16:26:00Gdy tylko je zobaczyłam musiałam je zrobić nie mogłam się im oprzeć, mega
czekoladowe pycha. S ą łatwe i szybkie w przygotowaniu, a efekt jest fantastyczny.
Składniki :2 szklanki
cukru kryształu3/4 szklanki
oleju1 szklanka
kakao4
jajka2 łyżeczki ekstraktu z
wanilii2 i 1/3 szklanki
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
soli1 szklanka
cukru pudruOpis wykonania :
Cukier,
olej i
kakao wyrabiamy dobrze mikserem, następnie dodajemy
jajka i ekstrakt z
wanilii, mieszamy, aż składniki się ze sobą dobrze połączą.M ą kę przesiewamy i mieszamy z
proszkiem do pieczenia oraz
solą, dodajemy do ciasta i dobrze wyrabiamy.Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 20 minut.
Cukier puder przesiewamy na duży talerz, ciasto nabieramy łyżką i obtaczamy dobrze w cukrze pudrze lekko spłaszczając. Kładziemy na wyłożonej papierem blaszce w 2-3 cm odstępach (
ciasteczka bardzo rosną dlatego nie
róbcie dużych :) i pieczemy ok. 15 minut w 1 7 0 C.Pilnujemy
ciastek, gdyż lubią się przypalić od
spodu, mogą być lekko miękkie, ale to nic gdy ostygną będą twardsze dlatego nie przeciągajcie zbytnio czasu pieczenia.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy