ßßß
ŹródłoSkładniki:12 części kurczaka (u mnie pałki)2 duże pomidory, pokrojone w kostkę2 duże cebule pokrojone w kostkę6 ząbków czosnku1/2 szklanki sosu Worcestershire1/3 szklanki octu balsamicznegopół pęczka świeżej pietruszki1 łyżeczka soli1 łyżeczka czarnego pieprzu2 łyżeczki tymianku3 łyżki oliwy4 łyżki cukru1/2 szklanki ketchupuPierwsze 12 składników wymieszać w naczyniu. Odstawić do lodówki na 3 godziny.W dużym garnku rozgrzać oliwę. Dodać cukier, zamieszać aż cukier się skarmelizuje i będzie bulgotał. Kiedy będzie brązowy włożyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony, następnie przełożyć do innego naczynia. Do garnka dodać ketchup i marynatę. Dodać 1-2 szklanki wody i dokładnie wymieszać. Włożyć kurczaka, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować ok. 1 godzinę pod przykryciem. Zamieszać od czasu do czasu. Podawać udka posypane zielona pietruszką.Smacznego:)