ßßß Cookit - przepis na Kociołek meksykański

Kociołek meksykański

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Deser śmietankowy z ...
Sernik Bayley s »
Składniki:
2 uda kurczaka
3-4 marchewki
3-4 ząbki czosnku
1 cebula
2 czerwone papryki
0.30 kg pieczarek
1 duży koncentrat pomidorowy
2 kostki rosołowe
2 puszki czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
2 szczypty majeranku
1 szczypta oregano
Kurczaka ugotować w osobnym garnku, kiedy będzie dość miękki wyjąć z wody, ostudzić, obrać ze skóry, wyjąć kości, a mięso podzielić na mniejsze kawałki. Do dużego garnka nalać wody na trzy palce, wrzucić do niej kostki rosołowe i trochę przyprawy warzywnej. Do wody wkładać kolejno: marchewki pokrojone w plasterki, tak samo pokrojony czosnek, cebulę i pieczarki oraz papryki pocięte w paski. Dusić na malym ogniu, stopniowo dodając wszystkie pozostałe składniki. Na samym końcu dodać osączoną z zalewy fasolę i kukurydzę z puszki. Potrawę dusić na malym ogniu często mieszając, aż wszystkie składniki będą miękkie i gotowe do jedzenia.
Smacznego:)
wtorek, 01 czerwca 2010, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/06/Kociolek-meksykanski.html