Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Deser
śmietankowy z ...Sernik Bayley s »
Składniki:2 uda
kurczaka3-4
marchewki3-4 ząbki
czosnku1
cebula2
czerwone papryki0.30 kg
pieczarek1 duży
koncentrat pomidorowy2
kostki rosołowe2 puszki
czerwonej fasoli1 puszka
kukurydzy2 szczypty
majeranku1 szczypta
oreganoKurczaka ugotować w osobnym garnku, kiedy będzie dość miękki wyjąć z
wody, ostudzić, obrać ze skóry, wyjąć kości, a
mięso podzielić na mniejsze kawałki. Do dużego garnka nalać
wody na trzy palce, wrzucić do niej
kostki rosołowe i trochę
przyprawy warzywnej. Do
wody wkładać kolejno:
marchewki pokrojone w plasterki, tak samo pokrojony
czosnek,
cebulę i
pieczarki oraz
papryki pocięte w paski. Dusić na malym ogniu, stopniowo dodając wszystkie pozostałe składniki. Na samym końcu dodać osączoną z zalewy
fasolę i
kukurydzę z puszki. Potrawę dusić na malym ogniu często mieszając, aż wszystkie składniki będą miękkie i gotowe do jedzenia.Smacznego:)wtorek, 01 czerwca 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze