ßßß
500g karkówki3 cebule1 puszka czerwonej fasoli1 puszka kukurydzy1 puszka pomidorów krojonych3 papryczki chilli1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego100ml wody1/4 łyżeczki pieprzu1/2 łyżeczki czosnku granulowanego1/2 łyżeczki ostrej, czerwonej papryki1 łyżeczka słodkiej papryki200g pieczarek1. Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy jak na kotlety, nacieramy olejem, solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.2. Pomidory, koncentrat i wodę łączymy ze sobą. Dodajemy pokrojone drobno papryczki chilli, solimy do smaku. Dokładnie mieszamy. Pieczarki kroimy w plastry.Cebulę kroimy w krążki.3. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: 1/2 porcji karkówki, 1/2 porcji kukurydzy, 1/2 porcji fasoli, 1/2 cebuli, 1/2 sosu pomidorowego i ponownie tak samo by powstały dwie warstwy.4. Karkówkę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 2h.

