Wykonanie
Pyszna, bardzo sycąca zupka. Idealna na niedzielę zamiast tradycyjnego rosołu albo na poniedziałek -do zrobienia z pozostałości rosołu zamiast tradycyjnej porosołowej pomidorowej :)Poza tym taka pikantna zupa wspaniale rozgrzewa, zaostrza apetyt i nadaje się w sam raz na początek większej imprezy. Najlepsza na drugi dzień - można przygotować dzień wcześniej a na drugi dzień tylko podgrzać, dodać
makaron i gotowe :)
SKŁADNIKI:2l rosołu drobiowego
mięso z rosołu (u mnie 2 podudzia
kurczaka i 2
skrzydła indyka)4-5 ugotowanych
marchewek1
papryka1
cebula30 dag
pieczarek1/2 puszki
kukurydzy1/2 puszki
fasolki czerwonej3-4 łyżki
koncentratu pomidorowegomakaron kokardki (farfalle)
sól,
pieprz,
ostra papryka,
słodka papryka,
pieprz ziołowy,
czosnej1.
Cebulę,
paprykę i
pieczarki pokroić drobno i udusić do miękkości.
Kukurydzę i
fasolkę odsączyć.
Marchewkę i
mięso z rosołu pokroić, f
asolki przekroić na pół. Wrzucić wszystko do rosołu.2. Jeśli zupa wyszła za gęsta (należy pamiętać że dojdzie jeszcze
makaron) dolać
wody, całość zagotować.3. Dodać
koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku.4. Ugotować
makaron, przecedzić, wyłożyć do talerzy, zalać gorącą zupą.