ßßß Cookit - przepis na Bigosik po chińsku

Bigosik po chińsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
olej 2 łyżek stołowych
curry według uznania
sos sojowy według uznania
sól według uznania
pomidor 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pieczarki 10 dekagramów
boczek wędzony 10 dekagramów
biała kapusta 30 dekagramów
pieprz według uznania
imbir według uznania
chili według uznania
Wykonanie:
Kawałki kapusty ugotować w wodzie z solą, a następnie odsączyć na sitku. Pieczarki opłukać, po¬kroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Boczek wędzony pokroić w plasterki. Rozgrzać olej w rondlu, podsmażyć w nim boczek. Dodać cebulę, pieczarki, smażyć ok. 3 minut, a następnie dodać kapustę. Sparzony, obrany pomidor pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Przyprawić do smaku. Mieszając, dusić ok. 2 minut. Podawać z chlebem.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Komentarze:
Autor: kmak bogumila
Data: 2012-01-25 jak zrobie to napisze ale fajnie wygląda
Autor: CoSieGapisz
Data: 2009-04-16
eeee.... Dobre spróbowałem dobre naprawde!!!!!! A jezeli juz cos t oto kuchnia Chinska anie wegeterianska
Autor: Tabasco
Data: 2008-12-22
Bigos wgetarianski !? weźcie przestancie !
Autor: liii
Data: 2008-12-18 jak to ma być wegetariańskie jak jest boczek ;]
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5535/Bigosik-po-chinsku