Wykonanie
Taak... kto z nas nie pamięta smaku kupnej zapiekanki? Ja pamiętam doskonale.. Z przedziwną
pomidorową pulpą:) Swoje wysmarowałam ajwarem- tak poszłam na łatwiznę ale kocham ten chorwacki wynalazek ogromnie. Mam go w nadmiarze bo to tegoroczny łup wakacyjny więc korzystam. Do tego nieśmiertelne
pieczarki,
mozzarella i podsmażony
boczek. Szybko i smacznie:)
Składniki:
bagietka500 g
pieczarekduża
cebula3-4 łyżki pasty ajvar
sólpieprzchili -opcjonalniekilka plastrów
wędzonego boczkuolej do smażeniaWykonanie:
Boczek podsmaż aż będzie chrupiący. Przekrój
bagietkę na pół i wzdłuż. Każdy kawałek posmaruj ajvarem.
Cebulę pokrój w półplasterki i podsmaż aż stanie się miękka.
Pieczarki obierz, pokrój i także podsmaż.
Cebulę,
pieczarki i
boczek na
bagietce.
Mozzarellę porwij na kawałki i posyp
bagietkę. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez ok 15 minut- aż stanie się chrupiąca.Smacznego!