Wykonanie
Zapiekanka na
bagietce przypomina mi dzieciństwo. Pamiętam jak bardzo lubiłam ją jeść. Dlatego czasem lubię przypomnieć sobie te lata i zabieram się do jej przygotowania. Jest prosta do zrobienia i bardzo szybko znika z talerza.
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2013_slash_06_slash_zapiekanka-na-bagietce/l/-1917487634.JPG)
Składniki:
bagietki,500g
pieczarek,dwie średnie lub jedna duża
cebula,
ser żółty (ja kupuję już starty, ale można oczywiście samemu zetrzeć),
kiełbasa ( w zależności jaką kto lubi ),
sól,
pieprz,
olej,
ketchup.Przygotowanie:Pokroić
kiełbasę w kostkę i podsmażyć na patelni. Pokroić
cebulkę i
pieczarki w kostkę, również podsmażyć -w czasie smażenia lekko posolić i popieprzyć. Usmażoną
kiełbasę,
pieczarki i
cebulkę wymieszać razem.
Bagietki przekroić wzdłuż, położyć na nie gotowy farsz, posypać
serem żółtym. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do ok.200stopni. Gdy
ser się roztopi zapiekanki są gotowe.
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2013_slash_06_slash_zapiekanka-na-bagietce/l/1501345432.JPG)
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2013_slash_06_slash_zapiekanka-na-bagietce/l/1585953413.JPG)
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2013_slash_06_slash_zapiekanka-na-bagietce/l/439749967.JPG)
Smacznego!!!