Wykonanie
« Powrót  MoczkaOpis:Jest to rodzaj deseru na święta Bożego Narodzenia.Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
woda 2 litrów
masła 1 kostek
cukier 250 gramów
bakalie według uznania
czekolada 1 sztuk
budyń cekoladowy 2 sztuk
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
przyprawa piernikowa według uznania
cytryna 2 sztuk
Cynamon według uznaniakompot 2 litrów
orzechy według uznania
migdały według uznania
rodzynki według uznaniaWykonanie:2 budynie
czekoladowe rozmieszać w wodzie i dodać 3 łyżki
mąki ziemniaczanej.
Wodę,kostkę
masła ,
cukier,
bakalie zagotować.Do gotujących się składników wlać
budyń.Wlać kompoty,wycisnąć
cytryny,dodać
cynamon, przyprawę piernikową.Wszystko zagotować. Zostawić do schłodzeniaUwagi:Kompot może być
agrestowy,
truskawkowy,
śliwkowy.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneKuchnia PolskaWigiliaKomentarze:Autor: EwelosaData: 2008-12-11To będzie nowa potrawa na moim
stole świątecznym :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: