ßßß Cookit - przepis na Moczka

Moczka

Wykonanie

« Powrót  
Moczka
Opis:
Jest to rodzaj deseru na święta Bożego Narodzenia.
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
woda 2 litrów
masła 1 kostek
cukier 250 gramów
bakalie według uznania
czekolada 1 sztuk
budyń cekoladowy 2 sztuk
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
przyprawa piernikowa według uznania
cytryna 2 sztuk
Cynamon według uznania
kompot 2 litrów
orzechy według uznania
migdały według uznania
rodzynki według uznania
Wykonanie:
2 budynie czekoladowe rozmieszać w wodzie i dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Wodę,kostkę masła , cukier,bakalie zagotować.Do gotujących się składników wlać budyń.Wlać kompoty,wycisnąć cytryny,dodać cynamon, przyprawę piernikową.Wszystko zagotować. Zostawić do schłodzenia
Uwagi:
Kompot może być agrestowy, truskawkowy, śliwkowy.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Inne
Kuchnia Polska
Wigilia
Komentarze:
Autor: Ewelosa
Data: 2008-12-11
To będzie nowa potrawa na moim stole świątecznym :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5259/Moczka