Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mango 2 sztuk
płatki migdałowe 1 łyżek stołowych
mleko chude 300 mililitrówkostki
lodu 8 sztuk
jogurt naturalny 400 gramów
Cynamon 1 szczyptakawałki
cynamonu według uznania
czastki mango według uznania
płatki migdałowe według uznaniaWykonanie:Umyte
mango, osuszyć, cienko obrać i usunąć pestki, a miąższ pokroić w dużą kostkę. Kostki
lodu pokruszyć w malakserze.
Owoce zmiksować z
płatkami migdałów i połączyć z
mlekiem, połową pokruszonego
lodu oraz z
jogurtem. Dokładnie wymieszać, doprawić szczyptą mielonego
cynamonu. Można posłodzić
cukrem lub
miodem.
Napój przelać do 4 wysokich szklanek i dodać pozostały pokruszony
lód. Wstawić na kilka minut do lodówki, podawać dobrze schłodzony. Przed podaniem udekorować kawałkami
cynamonu, cząstkami
mango oraz
płatkami migdałowymi.Uwagi:Taki
napój można też przygotować z innych
owoców, np:
brzoskwinie,
truskawki,
maliny,
jagody.Można też
napój wzbogacić drobniutko posiekanymi lub zmiksowanymi
orzechami: włoskimi, laskowymi lub pistacjowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!KoktajleDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: