Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokości wędzone od
schabu 1/2 kilogramów
marchew średnia 1 sztuk
seler średni 1/2 sztuk
woda 2,5 litrów
liść laurowy 3 sztuk
ziele angielskie 5-6 ziarna
chrzan słoik 1 sztuk
śmietana kwaśna 18% 300 mililitrów
mąka 1 łyżek stołowych
sól,
pieprz do smaku 1 szczypta
czosnek 3 ząbki
biała kiełbasa surowa 1/2 kilogramów
jajka ugotowana na twardo 3 sztukWykonanie:Do garnka z
wodą włożyć kości, obrane i pokrojone w cząstki warzywa,
liście laurowe i
ziele angielskie. Posolić i gotować, aż
mięso przy kości będzie miękkie. Kości wyciągnąć. Do
wywaru dodać
chrzan i
śmietanę połączoną z
mąką.
Białą kiełbasę podsmażyć na patelni na złoty kolor, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut. Następnie pokroić w cząstki i dodać do zupy. Doprawić do smaku
pieprzem,
cukrem i
majerankiem. Pod koniec gotowania zupy dodać wyciśnięty przez praskę
czosnek. Zupę podajemy z
jajkiem ugotowanym na twardo.Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: