ßßß Cookit - przepis na Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kości wędzone od schabu 1/2 kilogramów
marchew średnia 1 sztuk
seler średni 1/2 sztuk
woda 2,5 litrów
liść laurowy 3 sztuk
ziele angielskie 5-6 ziarna
chrzan słoik 1 sztuk
śmietana kwaśna 18% 300 mililitrów
mąka 1 łyżek stołowych
sól, pieprz do smaku 1 szczypta
czosnek 3 ząbki
biała kiełbasa surowa 1/2 kilogramów
jajka ugotowana na twardo 3 sztuk
Wykonanie:
Do garnka z wodą włożyć kości, obrane i pokrojone w cząstki warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Posolić i gotować, aż mięso przy kości będzie miękkie. Kości wyciągnąć. Do wywaru dodać chrzan i śmietanę połączoną z mąką. Białą kiełbasę podsmażyć na patelni na złoty kolor, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut. Następnie pokroić w cząstki i dodać do zupy. Doprawić do smaku pieprzem, cukrem i majerankiem. Pod koniec gotowania zupy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
Autor: Gastrosfera
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/13019/Zupa-chrzanowa