ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 1,2 kilogramówcebula 2 sztukpapryka 2 sztukpasta pomidorowa 300 gramówbulion wołowy 600 mililitrówmąka pszenna 2 łyżek stołowychsłodka papryka w proszku 3 łyżek deserowychostra papryka w proszku 1/2 łyżek deserowychczosnek 4 ząbkikminek 1 łyżek deserowychmajeranek 1 łyżek deserowychsól i pieprz do smaku 1 szczyptaWykonanie:o Wołowinę pokrój w kostkę 2x2 cm i włóż do naczynia.o Do bulionu o temperaturze pokojowej dodaj mąkę i mocno roztrzep za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj pastę pomidorową, papryki w proszku, rozgnieciony czosnek, kminek.o Całość wymieszaj i zalej nią mięso.o Duś w piekarniku, pod przykryciem, w temp. 200ºC ok. 100 minut. Co jakiś czas zamieszaj.o Cebulę pokrój w ćwiartki, paprykę w kostkę (1,5x 1,5cm) i dodaj razem z majerankiem na pół godziny przed końcem. Zmniejsz temperaturę do 170ºC. Dopraw solą i pieprzem.Uwagi:6 porcji)Naczynie żaroodporne okrągłe 4 , 6 Termisil Grill&DropPrzygotowanie: 20 minutPieczenie: 100 minutAutor: 5_tkaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: