Wykonanie
            
Cudowny, banalnie prosty przepis na 
mięsko które idealnie sprawdzi się zarówno na obiad lub jako dodatek do kanapek.Przepis z moimi małymi zmianami pochodzi z bloga Dorota smakuje . Polecam baaardzo :)Składniki:ok. 1 , 5 kg karczku1 łyżeczka 
soli1/2 łyżeczki 
pieprzu1/2 łyżeczki 
słodkiej papryki2 łyżeczki 
majeranku2-3 ząbki 
czosnku przeciśnięteodrobina 
kminku (niekoniecznie)Wszystkie 
przyprawy dokładnie utrzeć w moździerzu lub wymieszać. Karczek umyć i osuszyć. Natrzeć dokładnie 
przyprawami z każdej strony. 
Mięso umieścić w rękawie do pieczenia i zamknąć. Wstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie umieścić takie w rękawie na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do zimnego piekarnika i piec ok 80 minut (od momentu gdy piekarnik osiągnie temp. 180 stopni. Po tym czasie rozciąć rękaw od góry i opiec ładnie wierzch przez 15 minut. Upieczony karczek wyjąć i kroić dopiero po 15 minutach (w przeciwnym razie 
soki zawarte w 
mięsie wypłyną). Karczek fantastycznie smakuje na obiad lub do kanapek po wystudzeniu. Smacznego :)



