Wykonanie
Do domowych
wędlin przecież nie muszę Was przekonywać. Dzisiaj coś zdecydowanie dla facetów, kawałek porządnego
mięsa. Pyszna, mocno czosnkowa i majerankowa rolada idealna na kanapki. Do tego dodatek czegoś ostrzejszego np
musztardy bądź
papryki konserwowej i mamy genialne
mięso do obiadu.



Składniki :* koło 1,2
boczku surowego* pół główki
czosnku* łyżka
majeranku*
sól , świeżo mielony
pieprz, czerwona mielona
słodka papryka

Przygotowanie :
Czosnek przecisnąć przez praskę,
Boczek dobrze natrzeć
przyprawami. Zrolować , związać i odstawić najlepiej na noc. Piec około 1,5 godziny w 200 stopniach pod przykryciem, na 20 minut przed końcem pieczenia ściągnąć pokrywkę naczynia żaroodpornego , polać wytopionym tłuszczem i podpiec do zrumienienia
boczku.