ßßß
 
            
         Przepyszny :) Idealny na Święta na półmisek "wiejski" . Bardzo prosty w wykonaniu ;)Składniki:ok. 2 kg surowego boczku8-10 ząbków czosnkusól, pieprzpapryka słodkaprzyprawa warzywna (klik) (opcjonalnie)kminekCzosnek obrać. Każdy ząbek przekroić wzdłuż. Boczek ponacinać a w każdy z otworów powciskać czosnek. Całość mięsa natrzeć solą, pieprzem, przyprawą i dodatkowo posypać kminkiem. Jak ktoś lubi mocno czosnkowe można też posypać czosnkiem granulowanym lub najlepiej świeżym (przeciśniętym wcześniej przez wyciskarkę).Natarty boczek zawinąć w folię i odstawić na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie przewrócić na drugą stronę i odczekać kolejne 12 godzin.Po tych 24 godzinach upiec (w folii) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piec przynajmniej 2 , 5 godziny ;) Smacznego ;)
Przepyszny :) Idealny na Święta na półmisek "wiejski" . Bardzo prosty w wykonaniu ;)Składniki:ok. 2 kg surowego boczku8-10 ząbków czosnkusól, pieprzpapryka słodkaprzyprawa warzywna (klik) (opcjonalnie)kminekCzosnek obrać. Każdy ząbek przekroić wzdłuż. Boczek ponacinać a w każdy z otworów powciskać czosnek. Całość mięsa natrzeć solą, pieprzem, przyprawą i dodatkowo posypać kminkiem. Jak ktoś lubi mocno czosnkowe można też posypać czosnkiem granulowanym lub najlepiej świeżym (przeciśniętym wcześniej przez wyciskarkę).Natarty boczek zawinąć w folię i odstawić na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie przewrócić na drugą stronę i odczekać kolejne 12 godzin.Po tych 24 godzinach upiec (w folii) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piec przynajmniej 2 , 5 godziny ;) Smacznego ;)