ßßß
 
            
         Składniki:1-1,5 kg karkówkisólpieprzpapryka słodkamajeranekgłówka czosnku
Składniki:1-1,5 kg karkówkisólpieprzpapryka słodkamajeranekgłówka czosnku Sposób przygotowania:Karkówkę umyj i osusz. Czosnek podziel na ząbki i obierz je. Następnie w karkówce nożem z ostrym końcem rób nakłucia i wciśnij w nie ząbki czosnku.Z soli, pieprzu i papryki - w proporcji 1 łyżka soli: 1 łyżeczka pieprzu : 1 łyżka papryki przygotuj mieszankę, do której dodaj (w zależności od upodobań) 1-2 łyżki majeranku. Powstałą przyprawą natrzyj mięso.Przygotowaną karkówkę włóż do rękawa do pieczenia i zostaw na noc w lodówce.Wyjmij mięso z lodówki co najmniej godzinę przed pieczeniem. Wstaw do nagrzanego do 200 st. piekarnika i piecz - w zależności od wagi - 1-1,5 h.
Sposób przygotowania:Karkówkę umyj i osusz. Czosnek podziel na ząbki i obierz je. Następnie w karkówce nożem z ostrym końcem rób nakłucia i wciśnij w nie ząbki czosnku.Z soli, pieprzu i papryki - w proporcji 1 łyżka soli: 1 łyżeczka pieprzu : 1 łyżka papryki przygotuj mieszankę, do której dodaj (w zależności od upodobań) 1-2 łyżki majeranku. Powstałą przyprawą natrzyj mięso.Przygotowaną karkówkę włóż do rękawa do pieczenia i zostaw na noc w lodówce.Wyjmij mięso z lodówki co najmniej godzinę przed pieczeniem. Wstaw do nagrzanego do 200 st. piekarnika i piecz - w zależności od wagi - 1-1,5 h.