ßßß Cookit - przepis na Eskalopki z ananasem

Eskalopki z ananasem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
Kotleciki cielęce 6 sztuk
ananasy konserwowe 1 puszka
bulion 2 szklanek
ser żółty 200 gramów
jajka 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
mleko 0,25 szklanek
olej według uznania
mąka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Rozbić kotlety, oprószyć pieprzem oraz solą i posypać roztartym czosnkiem. Ser zetrzeć na oczkach średniej wielkości. Roztrzepać jajka z mlekiem i wymieszać z serem.
Obtoczyć kotlety w mące oraz w jajku z serem i usmażyć na złoty kolor z obu stron na oleju. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Osączone krążki ananasa przesmażyć na tym samym tłuszczu.
Na każdym kotlecie ułożyć po 1-2 plastry ananasa. Zalać bulionem i połową zalewy z ananasów. Dusić ok. 20 minut. Podawać z ziemniakami z wody oraz zielonym groszkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12979/Eskalopki-z-ananasem