Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoKotleciki cielęce 6 sztuk
ananasy konserwowe 1 puszka
bulion 2 szklanek
ser żółty 200 gramów
jajka 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
mleko 0,25 szklanek
olej według uznania
mąka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Rozbić kotlety, oprószyć
pieprzem oraz
solą i posypać roztartym
czosnkiem.
Ser zetrzeć na oczkach średniej wielkości. Roztrzepać
jajka z
mlekiem i wymieszać z
serem.Obtoczyć kotlety w
mące oraz w
jajku z
serem i usmażyć na złoty kolor z obu stron na
oleju. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Osączone krążki
ananasa przesmażyć na tym samym tłuszczu.Na każdym kotlecie ułożyć po 1-2 plastry
ananasa. Zalać
bulionem i połową zalewy z
ananasów. Dusić ok. 20 minut. Podawać z
ziemniakami z
wody oraz
zielonym groszkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: