ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoKotleciki cielęce 6 sztukananasy konserwowe 1 puszkabulion 2 szklanekser żółty 200 gramówjajka 2 sztukczosnek 3 ząbkimleko 0,25 szklanekolej według uznaniamąka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Rozbić kotlety, oprószyć pieprzem oraz solą i posypać roztartym czosnkiem. Ser zetrzeć na oczkach średniej wielkości. Roztrzepać jajka z mlekiem i wymieszać z serem.Obtoczyć kotlety w mące oraz w jajku z serem i usmażyć na złoty kolor z obu stron na oleju. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Osączone krążki ananasa przesmażyć na tym samym tłuszczu.Na każdym kotlecie ułożyć po 1-2 plastry ananasa. Zalać bulionem i połową zalewy z ananasów. Dusić ok. 20 minut. Podawać z ziemniakami z wody oraz zielonym groszkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: