Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 300 gramów
mąka 250 gramów
cukier 325 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 4 sztuk
sól 2 szczypta
ser mielony 750 gramów
miód 2 łyżek stołowych
budyń waniliowy 1 sztuk
śmietana kremowa 100 gramów
płatki migdałowe 60 gramów
cukier puder 2 łyżek stołowychlistki
mięty według uznaniaWykonanie:Z przesianej
mąki, 100g
margaryny, szczypty
soli, 75g
cukru,
cukru waniliowego i 1
jajka zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować na posypanym
mąka blacie na koło o średnicy 34 cm. Przełożyć do natłuszczonej
olejem średniej wielkości tortownicy. Podnieść brzegi na wysokość 4 cm.Utrzeć 100g
margaryny na gładfką masę ze 150g
cukru, 3
żółtkami,
twarogiem oraz
budyniem. Ubić
białka ze szczypta
soli na sztywną pianę i połączyć delikatnie z masą
twarogową. Całość przełożyć na ciasto w tortownicy. Piec sernik ok. 40 minut w175 stopniach.Podgrzewać w garnku
miód ze 100g
margaryny, 100g
cukru i kremówkę, co jakiś czas mieszając. Na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać
płatki migdałowe. Wyłożyć masę na ciasto i piec jeszcze 20 minut. Udekorować sernik
cukrem pudrem oraz listkami
mięty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: