ßßß Cookit - przepis na Sernik pod miodową polewą

Sernik pod miodową polewą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 300 gramów
mąka 250 gramów
cukier 325 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 4 sztuk
sól 2 szczypta
ser mielony 750 gramów
miód 2 łyżek stołowych
budyń waniliowy 1 sztuk
śmietana kremowa 100 gramów
płatki migdałowe 60 gramów
cukier puder 2 łyżek stołowych
listki mięty według uznania
Wykonanie:
Z przesianej mąki, 100g margaryny, szczypty soli, 75g cukru, cukru waniliowego i 1 jajka zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować na posypanym mąka blacie na koło o średnicy 34 cm. Przełożyć do natłuszczonej olejem średniej wielkości tortownicy. Podnieść brzegi na wysokość 4 cm.
Utrzeć 100g margaryny na gładfką masę ze 150g cukru, 3 żółtkami, twarogiem oraz budyniem. Ubić białka ze szczypta soli na sztywną pianę i połączyć delikatnie z masą twarogową. Całość przełożyć na ciasto w tortownicy. Piec sernik ok. 40 minut w175 stopniach.
Podgrzewać w garnku miód ze 100g margaryny, 100g cukru i kremówkę, co jakiś czas mieszając. Na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać płatki migdałowe. Wyłożyć masę na ciasto i piec jeszcze 20 minut. Udekorować sernik cukrem pudrem oraz listkami mięty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12831/Sernik-pod-miodowa-polewa