ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 300 gramówmąka 250 gramówcukier 325 gramówcukier waniliowy 1 sztukjajka 4 sztuksól 2 szczyptaser mielony 750 gramówmiód 2 łyżek stołowychbudyń waniliowy 1 sztukśmietana kremowa 100 gramówpłatki migdałowe 60 gramówcukier puder 2 łyżek stołowychlistki mięty według uznaniaWykonanie:Z przesianej mąki, 100g margaryny, szczypty soli, 75g cukru, cukru waniliowego i 1 jajka zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować na posypanym mąka blacie na koło o średnicy 34 cm. Przełożyć do natłuszczonej olejem średniej wielkości tortownicy. Podnieść brzegi na wysokość 4 cm.Utrzeć 100g margaryny na gładfką masę ze 150g cukru, 3 żółtkami, twarogiem oraz budyniem. Ubić białka ze szczypta soli na sztywną pianę i połączyć delikatnie z masą twarogową. Całość przełożyć na ciasto w tortownicy. Piec sernik ok. 40 minut w175 stopniach.Podgrzewać w garnku miód ze 100g margaryny, 100g cukru i kremówkę, co jakiś czas mieszając. Na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać płatki migdałowe. Wyłożyć masę na ciasto i piec jeszcze 20 minut. Udekorować sernik cukrem pudrem oraz listkami mięty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: