ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomiód 5 łyżek stołowychcukier 0,5 szklanekmasło 50 gramówjajka 3 sztukmąka 3 szklaneksoda oczyszczona 1 łyżek deserowychser mielony 1 kilogramówjajka 2 sztukcukier waniliowy 1 sztukcukier puder 1 szklanekbudyń waniliowy 1 sztukmasło 150 gramówWykonanie:Ciasto: roztopić miód, pół szklanki cukru oraz 50g masła. Do przestudzonej masy wbić 3 jajka, mieszając, wsypać przesiana mąkę wymieszana z sodą. Wyrobić ciasto i podzielić na 3 części, każdą rozwałkować na prostokątny placek. Kolejno przekładać na natłuszczona olejem blachę i osobno piec po 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopnia.Masa serowa: do garnka włożyć zmielony ser, cukier waniliowy, cukier puder, proszek budyniowy, rozpuszczone letnie masło, wbić jajka i wymieszać. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu 10 minut. Zdjąć z ognia i wystudzić.Połowę masy rozsmarować na jednym placku, przykryć drugim plackiem i posmarować resztą masy serowej. Na tej warstwie ułożyć trzeci placek. Ciasto przykryć pergaminem, obciążyć i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Przed podaniem ozdobić polewą i rozpuszczoną czekoladą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: