Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
miód 5 łyżek stołowych
cukier 0,5 szklanek
masło 50 gramów
jajka 3 sztuk
mąka 3 szklanek
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
ser mielony 1 kilogramów
jajka 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 1 szklanek
budyń waniliowy 1 sztuk
masło 150 gramówWykonanie:Ciasto: roztopić
miód, pół szklanki
cukru oraz 50g
masła. Do przestudzonej masy wbić 3
jajka, mieszając, wsypać przesiana
mąkę wymieszana z
sodą. Wyrobić ciasto i podzielić na 3 części, każdą rozwałkować na prostokątny placek. Kolejno przekładać na natłuszczona
olejem blachę i osobno piec po 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopnia.Masa serowa: do garnka włożyć
zmielony ser,
cukier waniliowy,
cukier puder, proszek budyniowy, rozpuszczone letnie
masło, wbić
jajka i wymieszać. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu 10 minut. Zdjąć z ognia i wystudzić.Połowę masy rozsmarować na jednym placku, przykryć drugim plackiem i posmarować resztą masy serowej. Na tej warstwie ułożyć trzeci placek. Ciasto przykryć pergaminem, obciążyć i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Przed podaniem ozdobić polewą i rozpuszczoną
czekoladą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: