ßßß Cookit - przepis na Serowy przekładaniec

Serowy przekładaniec

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
miód 5 łyżek stołowych
cukier 0,5 szklanek
masło 50 gramów
jajka 3 sztuk
mąka 3 szklanek
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
ser mielony 1 kilogramów
jajka 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 1 szklanek
budyń waniliowy 1 sztuk
masło 150 gramów
Wykonanie:
Ciasto: roztopić miód, pół szklanki cukru oraz 50g masła. Do przestudzonej masy wbić 3 jajka, mieszając, wsypać przesiana mąkę wymieszana z sodą. Wyrobić ciasto i podzielić na 3 części, każdą rozwałkować na prostokątny placek. Kolejno przekładać na natłuszczona olejem blachę i osobno piec po 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopnia.
Masa serowa: do garnka włożyć zmielony ser, cukier waniliowy, cukier puder, proszek budyniowy, rozpuszczone letnie masło, wbić jajka i wymieszać. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu 10 minut. Zdjąć z ognia i wystudzić.
Połowę masy rozsmarować na jednym placku, przykryć drugim plackiem i posmarować resztą masy serowej. Na tej warstwie ułożyć trzeci placek. Ciasto przykryć pergaminem, obciążyć i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Przed podaniem ozdobić polewą i rozpuszczoną czekoladą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11944/Serowy-przekladaniec