Składnikiciasto:3 szklanki mąki1 kostka margaryny3/4 szklanki cukru pudru2 jaja2 łyżki miodu2 łyżki mleka1 łyżeczka sody oczyszczonej1 cukier waniliowymasa serowa:1 kg sera na sernik15 dkg masła5 jajek1/2 szklanki mleka3/4 szklanki cukru kryształu1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy na 3/4 litra mlekado dekoracji:polewawiórki kokosoweSposób przygotowaniaZ podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić, najlepiej w zamrażarce. Podzielić na trzy części. Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni, około 15-20 minut. (blaszka 25x40 cm)Ser, jajka, masło, cukier i cukier waniliowy włożyć do garnka i miksując podgrzewać na małym ogniu. Kiedy masa będzie jednolita, wlać do niego budyń rozprowadzony w mleku i nadal miksując doprowadzić do zagotowania. Masa powinna zgęstnięć. Gorącą masą przełożyć placki. Wierzch udekorować polewą i wiórkami kokosowymi.Darmowy Hosting CBA.PL