ßßß Cookit - przepis na Ciasto półkruche - IDEALNE!!!

Ciasto półkruche - IDEALNE!!!

nazwa

Wykonanie

Testowałam różne przepisy na półkruche ciasto nadające się zarówno na bazę do szarlotki jak i na zwykłe ciasteczka. Wszystkie przepisy były niezłe ale ciasto z tej receptury to po prostu niebo w gębie. Niestety nie pamiętam adresu strony , na której owy przepis znalazłam :(
SKŁADNIKI na szarlotkę w dużej formie przeliczyć wszystko x2
250g mąki tortowej lub luksusowej
75g dobrego masła
1 duże jajko
pół płaskiej łyżeczki sody
75g cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
W celu przygotowania ciasta należy wymieszać i zagnieść ciasto z wszystkich podanych powyżej składników. Następnie owinąć w folię i umieścić w lodówce na około 60 minut lub w zamrażarce na 25-30 minut. Schłodzone w ten sposób ciasto nadaje się do użycia.
ŻYCZĘ UDANYCH WYPIEKÓW NA BAZIE TEGO CIASTA PÓŁKRUCHEGO
Źródło:http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/2015/09/ciasto-pokruche-idealne.html