Wykonanie
Testowałam różne przepisy na półkruche ciasto nadające się zarówno na bazę do szarlotki jak i na zwykłe
ciasteczka. Wszystkie przepisy były niezłe ale ciasto z tej receptury to po prostu niebo w gębie. Niestety nie pamiętam adresu strony , na której owy przepis znalazłam :(SKŁADNIKI na szarlotkę w dużej formie przeliczyć wszystko x2250g
mąki tortowej lub luksusowej75g dobrego
masła1 duże
jajkopół płaskiej łyżeczki
sody75g
cukru pudru2 łyżeczki
cukru waniliowegoW celu przygotowania ciasta należy wymieszać i zagnieść ciasto z wszystkich podanych powyżej składników. Następnie owinąć w folię i umieścić w lodówce na około 60 minut lub w zamrażarce na 25-30 minut. Schłodzone w ten sposób ciasto nadaje się do użycia.ŻYCZĘ UDANYCH WYPIEKÓW NA BAZIE TEGO CIASTA PÓŁKRUCHEGO
![](/Data/Images/kasinkowe-gotowanie.blogspot.com\2015_slash_09_slash_ciasto-pokruche-idealne/l/1664126454.jpg)
![](/Data/Images/kasinkowe-gotowanie.blogspot.com\2015_slash_09_slash_ciasto-pokruche-idealne/l/-1397031845.jpg)