Wykonanie

Składniki na ciasto4 szkl
mąki4
jajka200 g
masła lub
margaryny1 szkl
cukru pudru2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli1 łyżka kwaśnej
śmietanySkładniki na masę1kg
sera3
jajkabudyń waniliowy mały1/2 szkl
mleka1 łyżeczka
mąki ziemniaczanej1 szkl
cukrucukier waniliowy duży100g
masłaWarstwa kokosowa100g wiórek
kokosowych2 łyżki
cukru2 łyżki
miodu50g
masłaDo dekoracji50g
białej czekolady2-3 łyżki
śmietany 30%Sposób przygotowania przepisuPrzygotowanie ciasta:
Masło lub
margarynę posiekać razem z
mąką i
proszkiem do pieczenia, dodać
śmietanę.
Jajka utrzeć z
cukrem pudrem i szczyptą
soli , dodać do posiekanego
masła , zagnieść ciasto. Gotowa schłodzić około 60 minut. Ciasto podzielić na 3 części, upiec 3 placki jednakowej wielkości , forma o wymiarach 24/35 cm , piec na złoty kolor.Masa serowa: Do
sera dodać
jajka,
cukier,
cukier waniliowy,
masło, zmiksować dokładnie blenderem, podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, aż masa
zrobi się rzadka.W
mleku rozpuścić
budyń i
mąkę ziemniaczaną, wlać do
sera , cały czas mieszając zagotować. Gorącą masą przełożyć plackiWarstwa kokosowa: Wszystkie składniki wymieszać , podgrzewać na małym ogniu mieszając podsmażyć , aż
kokos się zrumieni. Podsmażony
kokos wyłożyć na gotowe ciasto.
Czekoladę połamać , dodać
śmietanę i rozpuścić w mikrofali lub kąpieli
wodnej.PoradyGotowe ciasto najlepiej jest włożyć do pojemnika na ciasto lub owinąć lnianą ściereczką i odstawić do drugiego dnia, aby placki zmiękły.Jeśli
kokos jest zbyt sypki można dodać więcej
miodu.


