Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 200 gramów
mąka tortowa 100 gramów
mleko 50 mililitrów
mąka ziemniaczana 40 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychlistki
żelatyny 16 sztuk
nektarynki 4 sztuk
jogurt naturalny 1,5 kilogramów
śmietana kremowa 500 gramów
czekolada biała 100 gramów
pistacje 1 łyżek stołowychWykonanie:Przez 10 minut ucierać
jajka z 125g
cukru, dodając stopniowo
maki wymieszane z proszkiem na przemian z
mlekiem. Przełożyć ciasto do blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 15 minut w 200 stopniach na złoty kolor, wystudzić.Namoczyć
żelatynę. Obrane 3
nektarynki przekroić i usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę. Utrzeć
jogurt z 75g
cukru. Odciśniętą
żelatynę rozpuścić i wymieszać z 3 łyżkami kremu, a
potem połączyć z pozostałym kremem i schłodzić.Ubić
śmietanę.
Czekoladę posiekać na małe kawałki.
Śmietanę oraz 2/3
czekolady dodać do tężejącego kremu i wymieszać. Masę wyłożyć na
biszkopt i wstawić na 2 godziny do lodówki. Umytą
nektarynkę przepołowić, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plasterki. Pokroić ciasto na kwadraty i udekorować plasterkami
nektarynki, pozostałą
czekoladą oraz posiekanymi
pistacjami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: