Wykonanie
5
jajek0,5 szkl
cukru0,5 szkl
mąkiszczypta
proszku do pieczenia2 szkl
malin250 g
sera białego0,5 szkl
mleka3-4 łyżki
cukru4 łyżeczki
żelatynyczekolada do polania
Jajka ubić z
cukrem, dodać
mąkę i
proszek do pieczenia, ciasto ubijać jeszcze przez kilka minut, Wylać na przygotowaną dużą formę wyłożoną papierem. Piec w temp 180 st przez 12-15 min. Ciasto wyjąć na ściereczkę, odkleić papier i zwinąć razem ze ściereczką do przestygnięcia. Po ok 40 min można delikatnie rozwinąć by wystygła.
Żelatynę rozpuścić w ok pół szkl wrzątku. Do kubka blendera włożyć
ser,
mleko,
cukier i 1 szkl
malin, Porządnie zmiksować. Na koniec dodać przestudzoną
żelatynę i wstawić masę do lodówki by nieco zgęstniała. Kiedy masa jest juz gęsta posmarować roladę, wysypać trochę całych
malin i zwinąć roladę. Następnie ciasno owinąć ją w folię spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.Do dekoracji polać
czekoladą i ułożyć resztę
malin.