Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki młode 500 gramów
karczochy konserwowe 100 gramów
cebulki marynowane 100 gramów
korniszony 5 sztuk
rzodkiewka 1 pęczek
oliwki zielone według uznania
natka pietruszki według uznania
majonez 0,5 szklanek
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Wystudzone obrać i pokroić w grubą kostkę. Osączone
karczochy oraz oczyszczone
rzodkiewki pokroić na ćwiartki, a
korniszony w grube plasterki. Do salaterki przełożyć
ziemniaki, dodać
cebulki,
karczochy,
korniszony oraz
rzodkiewki.Wymieszać
majonez z
sokiem z cytryny, utrzeć z rozdrobnionym
czosnkiem oraz
skórka cytrynowa, doprawić
sola,
pieprzem oraz
cukrem. Tym sosem polać
sałatkę i wymieszać.
Sałatkę posypać pokrojonymi w plasterki
oliwkami i udekorować gałązkami
natki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: