ßßß Cookit - przepis na Nadziewane łódeczki

Nadziewane łódeczki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 6 sztuk
jajeczka przepiórcze 6 sztuk
pomidorki koktajlowe 3 sztuk
fileciki anchois 3 sztuk
ogorki malosolne 2 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane podłużne ziemniaki upiec w folii lub ugotować w łupinkach. Wystudzone przekroić wzdłuż na połówki, z każdej wydrążyć trochę miąższu i rozetrzeć go widelcem. Ogórki pokroić w kosteczkę, czosnek rozetrzeć z sola, a anchois posiekać. Wydrążony miąższ wymieszać z anchois, ogórkami, czosnkiem oraz posiekaną natką pietruszki lub kolendrą i majonezem. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Rozłożyć do ziemniaczanych łódeczek, udekorować ugotowanymi na twardo jajeczkami, ćwiartka pomidorka i zieleniną.
Uwagi:
Ogórki małosolne można zastąpić korniszonami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10642/Nadziewane-lodeczki