Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 6 sztukjajeczka przepiórcze 6 sztuk
pomidorki koktajlowe 3 sztukfileciki
anchois 3 sztuk
ogorki malosolne 2 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane podłużne
ziemniaki upiec w folii lub ugotować w łupinkach. Wystudzone przekroić wzdłuż na połówki, z każdej wydrążyć trochę miąższu i rozetrzeć go widelcem.
Ogórki pokroić w kosteczkę,
czosnek rozetrzeć z
sola, a
anchois posiekać. Wydrążony miąższ wymieszać z
anchois,
ogórkami,
czosnkiem oraz posiekaną
natką pietruszki lub
kolendrą i
majonezem. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Rozłożyć do ziemniaczanych łódeczek, udekorować ugotowanymi na twardo jajeczkami, ćwiartka
pomidorka i
zieleniną.Uwagi:
Ogórki małosolne można zastąpić
korniszonami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: