ßßß Cookit - przepis na Sałatka rybna

Sałatka rybna

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryba morska 300 gramów
ryż (ugotowany)1 szklanek
cytryna 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
papryka pieczona (bez skórki,ze słoika)według uznania
szczypiorek 1 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
olej 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sos: wymieszać olej z sokiem z cytryny, musztardą. Doprawić do smaku papryką mielona oraz solą.
Z wyszorowanej cytryny wycisnąć sok, skórkę włożyć do garnka z 3 szklankami wody. Dodać listek laurowy, kilka ziaren ziela, posolić, zagotować i gotować 10 minut na małym ogniu. Umyta, osuszona rybę bez skóry polać sokiem z cytryny i odstawić. Przełożyć do garnka z wodą i gotować 15 minut na małym ogniu. Osączona podzielić widelcem na małe kawałki, oprószyć pieprzem. Umytą, osuszona cukinię pokroić w ćwierć plasterki, paprykę w kwadraty. Składniki sałatki wymieszać, posypać posiekanym szczypiorkiem i polać sosem.
Uwagi:
Do tej sałatki można też użyć cukinii i papryki pieczonych na grillu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12720/Salatka-rybna