Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryba morska 300 gramów
ryż (ugotowany)1 szklanek
cytryna 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
papryka pieczona (bez skórki,ze słoika)według uznania
szczypiorek 1 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
olej 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sos: wymieszać
olej z
sokiem z cytryny,
musztardą. Doprawić do smaku
papryką mielona oraz
solą.Z wyszorowanej
cytryny wycisnąć sok, skórkę włożyć do garnka z 3 szklankami
wody. Dodać
listek laurowy, kilka ziaren ziela, posolić, zagotować i gotować 10 minut na małym ogniu. Umyta, osuszona
rybę bez skóry polać
sokiem z cytryny i odstawić. Przełożyć do garnka z
wodą i gotować 15 minut na małym ogniu. Osączona podzielić widelcem na małe kawałki, oprószyć
pieprzem. Umytą, osuszona
cukinię pokroić w ćwierć plasterki,
paprykę w kwadraty. Składniki sałatki wymieszać, posypać posiekanym
szczypiorkiem i polać sosem.Uwagi:Do tej sałatki można też użyć
cukinii i
papryki pieczonych na grillu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: