ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoawokado 1 sztukcytryna 0,5 sztukrukola 400 gramówpomidorki 6 sztukrzodkiewka 2 pęczekogórek sałatkowy 1 sztuksezam 2 łyżek stołowycholiwa 8 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztukmiód 2 łyżek stołowychocet 2 łyżek stołowychpieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obrane awokado pokroić na paski, usuwając pestkę. Od razu skropić sokiem z cytryny. Oczyszczona, osuszona rukolę pokroić na połówki lub ćwiartki. Oczyszczone rzodkiewki pokroić na cienkie plasterki. Umyty ogórek też pokroić na plasterki.Dressing: połączyć sok z cytryny, ocet oraz miód, ubijając, stopniowo dolewać oliwę. Doprawić sola oraz pieprzem. Można wymieszać z łyżką posiekanego koperku.W salaterce wymieszać rukolę z ogórkiem, pomidorami pokrojonymi na połówki lub ćwiartki, rzodkiewką, obłożyć cząstkami awokado. Zalać sałatkę dressingiem i posypać sezamem uprażonym na suchej patelni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: