Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak 200 gramów
ogórek zielony 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
dymka 1 sztuk
ser żółty wędzony 50 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone liście
szpinaku porwać na kawałki. Oczyszczone
marchewki pokroić w cienkie paski, obrany
ogórek w słupki, a oczyszczoną
dymkę ze
szczypiorem pokroić w talarki.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i wymieszać.
Oliwę wymieszać z
octem oraz rozdrobnionym
czosnkiem, doprawić
sola,
pieprzem oraz
cukrem. Tym sosem polać
sałatkę i lekko przemieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: