Wykonanie
Te
ogórki należą do moich ulubionych i bez nich nie wyobrażam sobie zimy :).

Składniki:5 kg
ogórków1 kg
cebuli1 L
oliwy1 szklanka
octu3 łyżki
soli3 łyżki
cukru1 łyżeczka zmielonego
pieprzugłówka
czosnku przeciśniętego przez praskę2 pęczki świeżego
koperkuOpis wykonania :1.
Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
Cebulę kroimy w piórka ,
koperek drobno siekamy, dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i pozostawiamy na 24 h.2.
Sałatkę wkładamy wraz z powstałym płynem i pasteryzujemy wkładając słoiki do zimnej
wody i od zagotowania 10 minut na mniejszym gazie tak by
woda lekko bulkała.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy